Presedintele Traian Basescu a facut ieri o declaratie soc la sedinta de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii: "De acum incolo voi prezida fiecare sedinta a CSM, nu ca invitat, ci in baza atributiilor constitutionale, conform carora pr

Presedintele Traian Basescu a facut ieri o declaratie soc la sedinta de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii: "De acum incolo voi prezida fiecare sedinta a CSM, nu ca invitat, ci in baza atributiilor constitutionale, conform carora presedintele poate prezida sedintele Consiliului la care participa".
Prin declaratia sa, Traian Basescu a tinut sa-i asigure pe magistrati (judecatori si procurori) ca se va implica in depolitizarea totala a Justitiei. El a adaugat ca Romania se poate impiedica in procesul de aderare la Uniunea Europeana doar din doua motive: coruptia si nefunctionarea normala a justitiei. in opinia sefului statului, celelalte "piedici" pot fi inlaturate cu usurinta prin luarea unor masuri administrative.
"Viteza in procesele privind conflictele si litigiile comerciale va fi foarte importanta, deoarece investitorii romani si straini au nevoie sa aiba incredere ca justitia ii fereste de abuzurile administratiei", a mai declarat presedintele Traian Basescu.

Presedintele il "iarta" pe Ioan Amarie, seful PNA

El crede ca important este ca CSM sa nu mai permita imixtiunile politicului in actul de justitie si a mai promis ca va renunta sa mai prezideze sedintele CSM cand va fi convins ca Justitia a devenit independenta. intrebat de dosarul "Flota", presedintele a raspuns scurt:" Ioan Amarie nu a semnat acel dosar".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.