Ionel Ganea a dezvaluit ca Ioana nu e fiica sa. "A fost o perioada in care eu si sotia mea eram disperati. Nu puteam sa avem un copil, astfel ca am decis sa o infiem pe Ioana. Pe vremea cand evoluam la Craiova, Dana a pierdut mai multe sarcini, din c

Ionel Ganea a dezvaluit ca Ioana nu e fiica sa. "A fost o perioada in care eu si sotia mea eram disperati. Nu puteam sa avem un copil, astfel ca am decis sa o infiem pe Ioana. Pe vremea cand evoluam la Craiova, Dana a pierdut mai multe sarcini, din care ultimele trei au fost cam mari. La ultima, fatul, o fetita, avea 800-900 de grame. Putea fi salvata, insa se stie cum sunt doctorii de la noi. Nu le-a pasat. Sotia mea a fost atat de afectata, incat mi-a spus neaparat ca are nevoie de un copil. Asa am infiat-o pe Ioana", a marturisit echipierul divizionarei secunde engleze Wolverhampton.
La trei ani de la acea data, Dana a ramas din nou insarcinata, de data aceasta ducandu-si sarcina cu brio pana la sfarsit. A venit pe lume al patrulea membru al familiei Ganea, George, acum de 5 ani.
Pentru 2005, Ionel are planuri mari: vrea sa mai infieze o fata! "Parintele Crisan este mentorul spiritual al familiei mele. ii vizitam de cate ori avem timp, pe el si pe copiii de care are grija in lacasul de langa Cluj. Ultima data cand am fost acolo a fost acum un an si ceva. Le-am dus hainute, papuci si tot ceea ce aveau nevoie. Parintelui i-am dat bani ca sa poata intretine bisericuta si chilia pe care le are in grija. De fiecare data copiii ne primesc cu bratele deschise. Am vorbit cu parintele Crisan si am hotarat impreuna ca trebuie sa mai infiez un copil. Vreau o fetita, pe care sper ca in vara sa o duc acasa".

"Daca Dumnezeu ne-a dat, e normal sa facem bine"

Ionel a explicat si motivul pentru care el si sotia sa au decis astfel: "Sunt multi copii amarati in Romania. Daca noua Dumnezeu ne-a dat, e normal sa incercam sa facem si noi bine". Altfel, "Ganezul" este mandru de odraslele sale. "Ioana e prima la scoala. inainte de Craciun, amandoi copiii mei au primit diplome de merit. George este in ultimul an la gradinita si va merge la scoala la toamna, intrucat trebuie sa invete limba engleza la perfectie".
Atacantul lui Wolverhampton a acceptat sa dezvaluie si cum isi educa cei doi copii: "ii mai ard la fundulet cu curelusa. Dar, in general, Ioana si George sunt cuminti si intelegatori. Nu ii las sa faca prostii. Vreau sa fie mereu civilizati si respectuosi. Le explic de cate 10 ori de zi un lucru pana il inteleg. Ioana, George si cei care vor mai veni nu vor fi niciodata copii de bani gata. ii trimit la munca, sa nu se gandeasca ca are tata bani. Vreau ca atunci cand vor fi mari copiii mei sa ma pomeneasca: "Uite ce bine ne-a invatat tata!"".

Ioana a plans cand tatal ei s-a accidentat

Ionel Ganea s-a accidentat la genunchi la 21 iulie, in timpul meciului amical pierdut de Wolves, 1-2, in fata norvegienilor de la Lyn Oslo. "Ganezul'" a fost supus apoi unei interventii chirurgicale, dupa ce medicii au constatat ca atacantul a suferit o ruptura a ligamentelor incrucisate ale genunchiului drept. Pentru a fi sigur ca face tratamentul corect, fotbalistul l-a rugat pe profesorul de cultura fizica Mircea Popa sa stea in Anglia si sa-l ajute pe perioada convalescentei. "Ioana a fost cea mai marcata de ghinionul care s-a abatut asupra mea. Plangea incontinuu, ma intreba ce am patit, statea langa mine non-stop. si nevasta-mea, si dom' profesor si copiii m-au ingrijit. Ziceai ca sunt gravida, nu alta!".

Are inima de aur, dar si ambitie

Ionel Ganea nu are numai o inima mare, dar e si un mare ambitios si luptator. La 31 de ani, atacantul nationalei si-a facut timp sa termine liceul la Fagaras, la fara frecventa, notele obtinute la examenul de bacalaureat aducandu-i laudele profesorilor. Firesc, la examenul oral de limba engleza, Ganea a luat nota cea mai mare dintre toti elevii liceului! "Nu o sa joc fotbal pana la 50 de ani si am considerat ca, astfel, o sa fiu mai pregatit in viata care vine dupa ce pui ghetele in cui! Nu e nici o rusine sa inveti! Indiferent de varsta", a explicat Ionel.

Procedura de adoptie

Procedura de adoptie nu este tocmai simpla. in linii mari, aceasta presupune urmatoarele etape:
* prezenta viitorilor parinti la serviciul pentru adoptii din cadrul Directiei Generale pentru Protectia Copilului unde se pot obtine toate informatiile necesare;
* consultarea unui psiholog-referent al Directiei pe probleme de adoptie;
* atestarea familiei ca fiind apta pentru adoptie;
* atestarea se obtine dupa prezentarea de catre parintii respectivi a unor garantii morale si financiare pentru cresterea copilului si dupa o ancheta sociala (conditii optime pentru cresterea copilului, confort la domiciliu: casa, cate camere etc).
* intocmirea dosarului de adoptie care trebuie sa cuprinda, intre altele, si certificatele de sanatate psiho-somatica ale parintilor;
* dupa procedura de atestare, dosarul este inaintat la Directia Generala pentru Protectia Copilului, care va decide incredintarea copilului in vederea adoptiei; in prealabil, copilul a fost vizitat de viitorii parinti, a stat cateva zile cu acestia etc;
* in teorie, copilul este ales de Comisie pentru familia respectiva in functie de datele de atestare; in general, insa, familia este cea care isi alege copilul;
* urmeaza incredintarea copilului in vederea adoptiei (pe o perioada de trei luni);
* decizia finala (in interval de sase luni);
* monitorizarea (pe o perioada de doi ani, de la data deciziei finale).
Nota: De la data de 1 ianuarie, Legea adoptiei s-a modificat, dar, in linii mari, procedurile de pregatire a dosarului sunt aceleasi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.