Problemele din interiorul coalitiei guvernamentale sunt inca departe de a se fi rezolvat. in timp ce in teritoriu oamenii Aliantei se revolta in continuare la adresa prefectilor udemeristi, la centru, Dan Voiculescu nu a reusit sa se inteleaga cu pre
Problemele din interiorul coalitiei guvernamentale sunt inca departe de a se fi rezolvat. in timp ce in teritoriu oamenii Aliantei se revolta in continuare la adresa prefectilor udemeristi, la centru, Dan Voiculescu nu a reusit sa se inteleaga cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Ieri dimineata a avut loc in mare secret intalnirea dintre liderul umanist Dan Voiculescu si premierul Calin Popescu Tariceanu. Discutia anuntata inca de sambata de catre Voiculescu se pare ca nu a avut nici un rezultat, ea durand doar o ora, ne-au declarat surse din conducerea PUR. Potrivit acelorasi surse, prin renuntarea la prefecturi Voiculescu a crezut ca va fi mult mai avantajat daca va obtine pentru oamenii sai mai multe functii in administratia publica descentralizata si ministere. in teritoriu, organizatiile PUR au iesit deja la rampa pentru a cere directorate de administratii financiare, de directii de pensii, de sanatate publica sau de protectia consumatorului. Pozitia lui Tariceanu a fost destul de transanta, neacceptand ieri suplimentarea algoritmica a functiilor vizate de umanisti. Surse confidentiale ne-au mai precizat ca premierul a incercat chiar sa il convinga pe Voiculescu sa accepte prefecturile pastrate special pentru umanisti.
in timp ce la centru lucrurile sunt in continuare tulburi, nici in teritoriu situatia coalitiei guvernamentale nu e mai roza. De data asta insa marul discordiei sunt prefectii udemeristi.
Steagul Aliantei D.A. de pe sediul PNL Covasna a fost coborat in berna, in semn de protest fata de decizia centrului. Prin acest gest reprezentantii Aliantei au vrut sa arate ca "am fost zdrobiti si sacrificati" in acest judet prin numirea unui prefect UDMR. "Noi am votat ca prostii Alianta, iar ei nu ne-au lasat nimic", spune liderul liberalilor din Covasna, Ioan Balan. Liderul liberal si-a retractat ieri decizia de a demisiona din functie justificand ca vrea "sa stea cu sula in costele lui Tariceanu". La randul sau, liderul PD Covasna, Gheorghe Baciu, a adaugat ca organizatiile locale ale PNL si PD nu vor accepta niciodata infrangerea. "Acest prefect va avea zile negre cu noi", a afirmat democratul. "Nu va putea sa faca nimic fara sa avem o reactie. Rolul lui este sa faca programul guvernului, nu al UDMR, si in acest program nu am vazut scris nicaieri "Tinutul Secuiesc". il vom ajuta sa stea in bancuta lui ingusta, vom fi atenti sa stea pe sarma subtire si daca se va dezechilibra, atunci il vom ajuta sa nu cada", a spus Baciu. Solidari cu acestia sunt si reprezentantii mai multor organizatii civice romanesti din Covasna, care au solicitat Guvernului revocarea numirii prefectului UDMR in judet si numirea unui prefect din randul Aliantei.
La Teleorman liberalii au facut un miting de protest si a fost nevoie de jandarmi pentru a-i opri pe protestatari sa intre in Prefectura. investirea prefectului Ionel Izina a fost amanata. si la Bistrita Nasaud s-a protestat impotriva prefectului de etnie maghiara.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.