Duminica seara s-au decernat intr-o gala desfasurata la Pasedana, California, Premiile Publicului ("Peoples's Choice Awards") ce au desemnat cele mai bune filme si productii de televiziune americane in anul 2004. "Patimile lui Hristos", regizat de Me
Duminica seara s-au decernat intr-o gala desfasurata la Pasedana, California, Premiile Publicului ("Peoples's Choice Awards") ce au desemnat cele mai bune filme si productii de televiziune americane in anul 2004. "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson, a castigat premiul pentru "cel mai bun film de drama". Peste 21 de milioane de americani au votat pe Internet pentru a desemna castigatorii sectiunilor de film si televiziune din cadrul "People's Choice Awards". Evenimentul este organizat de editorii publicatiei Entertainment Weekly si a ajuns la cea de-a 31-a editie.
Pelicula anti-Bush "Fahrenheit 9/11" semnata de regizorul Michael Moore a fost desemnata "cel mai bun film din 2004", acesta dedicand premiul soldatilor americani din Irak. Titlul de "cel mai bun film de drama" a recompensat controversata productie regizata de celebrul Mel Gibson "Patimile lui Hristos", din a carui distributie face parte si actrita romana Maia Morgenstern, ea a-vand o interpretare magistrala in rolul Fecioarei Maria. Filmul a fost si cea mai rentabila productie a anului, el adunand peste 500 milioane de dolari in toata lumea, de aproape 20 de ori mai mult decat costurile sale. Despre premiu, Gibson a declarat ca pentru el "aceasta a fost si tinta, opinia spectatorilor, pentru ca noi nu muncim pentru o elita restransa. Publicul a decis si nimic altceva nu mai conteaza".
De altfel, faimosul artist nu va avea o campanie de sustinere a peliculei pentru Oscar, asa cum procedeaza alti producatori si regizori.
Johnny Depp si Julia Roberts au fost desemnati "vedetele de film preferate", iar Renee Zellwegger, "actrita preferata intr-un rol principal".
"Shrek 2", care a ocupat locul 1 la incasarile pe 2004, in SUA, a castigat la categoriile "cel mai bun film de desene animate" si "cea mai buna comedie".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.