Indemnizatia de somaj ar putea fi modificata din anul 2006, a declarat ministrul muncii, Gheorghe Barbu. Propunerea vizeaza acordarea, pe langa indemnizatia actuala de somaj, a unei sume care sa tina cont de salariul avut de persoana in cauza pe tim
Indemnizatia de somaj ar putea fi modificata din anul 2006, a declarat ministrul muncii, Gheorghe Barbu. Propunerea vizeaza acordarea, pe langa indemnizatia actuala de somaj, a unei sume care sa tina cont de salariul avut de persoana in cauza pe timpul perioadei in care a fost angajata si de vechimea in munca. "Pe langa indemnizatia fixa, care e astazi de 75 la suta din salariul minim pe economie, trebuie sa mai existe o parte de plata, adaos la aceasta indemnizatie, in functie de salariul avut si in functie de perioada de cotizare", a spus ministrul Gheorghe Barbu.
Venitul minim garantat ar putea sa nu mai fie dat persoanelor care refuza sa se angajeze. Ministrul muncii vrea sa modifice in legea, astfel ca "in cazul in care o persoana va refuza trei locuri de munca, sa i se sisteze plata venitului minim".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.