GRIPA. In Bucuresti se inregistreaza o crestere usoara a numarului de infectii respiratorii acute, cazuri sporadice de gripa diagnosticate clinic (prima izolare de virus gripal) si sporirea numarului de bronsiolite acute la sugar si copilul mic. ""Ac
GRIPA. In Bucuresti se inregistreaza o crestere usoara a numarului de infectii respiratorii acute, cazuri sporadice de gripa diagnosticate clinic (prima izolare de virus gripal) si sporirea numarului de bronsiolite acute la sugar si copilul mic. ""Aceasta prima detectie de virus gripal nu reprezinta neaparat un semn al debutului unei epidemii de gripa in perioada imediat urmatoare"", a declarat medicul Viorel Alexandrescu, seful Centrului National de Referinta pentru Gripa din cadrul Institutului Cantacuzino. Persoana bolnava nu era vaccinata si prezenta toate simptomele ""definitiei gripei"": febra peste 39 de grade, cu debut brusc, cefalee, dureri musculare, tuse, astenie. Dupa unele estimari, numarul de vaccinari a depasit aproximativ doua milioane (cifra-record in Romania), situatie care i-a luat prin surprindere si pe producatorii prezenti pe piata, care aproape au epuizat stocurile de vaccin.
OBEZITATE. In Statele Unite ale Americii, obezitatea in randul copiilor continua sa creasca. In opt ani, cazurile de obezitate la copii cu varste intre 2 si 5 ani au crescut de la 3% in 1994 la 10% in 2002, potrivit raportului anual al Societatii Americane a Inimii. ""Probabil ca situatia s-a mai agravat intre timp"", a declarat doctorul Robert Heckel, presedintele societatii, calificand statisticile drept ""foarte alarmante"". La adulti, prevalenta obezitatii a crescut la 75% incepand din 1991. Specialistii spun ca aceasta situatie este cauzata atat de mesajele publicitare la dulciuri, bauturi carbogazoase sau produse fast-food destinate copiilor, cat si de reducerea numarului de mese luate in familie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.