Magistratii Judecatoriei sectorului 5 vor judeca, la 18 ianuarie a.c., contestatia depusa la 24 decembrie 2004 de avocatul Viorel Dumitrescu impotriva mandatului de executare a pedepsei cu inchisoarea dispus de aceasta instanta la data de 17 decembri
Magistratii Judecatoriei sectorului 5 vor judeca, la 18 ianuarie a.c., contestatia depusa la 24 decembrie 2004 de avocatul Viorel Dumitrescu impotriva mandatului de executare a pedepsei cu inchisoarea dispus de aceasta instanta la data de 17 decembrie 2004 pentru fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, ca urmare a decretului prezidential prin care s-a dispus revocarea gratierii acestuia. Dumitrescu a declarat ca, potrivit legii, singura situatie in care un decret prezidential privind gratierea unei persoane poate fi anulat de presedintele Romaniei este atunci cand exista o eliberare conditionata, iar persoana care beneficiaza de aceasta masura a incalcat conditiile in care a fost pusa in libertate. Cea mai recenta condamnare pe care Cozma a primit-o in cazul evenimentelor de la Costesti din 1999 este de 18 ani de inchisoare, din care a ispasit deja sapte. In prezent, acesta este incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.