Cea de-a patra editie a Festivalului International de Psihanaliza si Film, care se va desfasura in perioada 10 - 13 decembrie, la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti, va fi deschisa de lungmetrajul "Lolo", de Julie Delpy, actrita cunoscuta din trilogia "Sunset".

Filmul "Lolo", care deschide festivalul joi, la ora 20.00, spune povestea Violettei, care se indragosteste de Jean-Rene. Insa Lolo, fiul de 19 ani al protagonistei, face tot ce este posibil pentru ca cei doi sa se desparta, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Invitatul special al festivalului este psihanalistul Andrea Sabbadini, directorul European Psychoanalytic Film Festival, prezidat de regizorul italian Bernardo Bertolucci. El va comenta impreuna cu directorul Festivalului International de Psihanaliza si Film, criticul de film Irina-Margareta Nistor, filmul "Pop-up", de Stuart McBratney. La proiectie vor fi prezenti atat regizorul australian, cat si actrita Laura Vasiliu.

Filmul, o productie Australia-Romania, prezentat in avanpremiera in tara, este o comedie cu accente dramatice, ce urmareste trei povesti intrepatrunse: cea a unui tata somer, a unei imigrante din Romania si a unui director de teatru care urmareste razbunarea asupra unui critic.

Din selectia festivalului fac parte, intre altele, lungmetrajele "Spotlight", de Tom McCarthy, cu Mark Ruffalo, Michael Keaton si Rachel McAdams, care urmareste investigatia facuta de un grup de jurnalisti de la ziarul The Boston Globe, intre anii 2001 si 2003, "Chuck Norris vs Communism", de Ilinca Calugareanu, "Metropolis", de Fritz Lang, si o reprezentatie a spectacolului "Puzzle Suprarealist", realizat de trupa Foley'Ala, ce propune un experiment de reconstruire a coloanei sonore pentru trei filme-reper ale avangardismului european in cinema, insotit de interventii recitative ale pasajelor extrase din schitele scriitorului roman de avangarda Urmuz, in lectura Irinei-Margareta Nistor.

Lungmetrajul "Truth", de James Vanderbilt, cu Cate Blanchett si Robert Redford, va inchide festivalul. Filmul spune povestea reala a scandalului de presa din 2004 in care a fost implicat canalul de stiri CBS - care a dezvaluit o serie de documente din anii '70 ce ar fi demonstrat existenta unor nereguli in modul in care George W. Bush si-a indeplinit serviciul in National Air Guard.

Citeste si:
SAGA Festival anunță Nicki Minaj la București
SAGA Festival anunță Nicki...

Toate filmele prezentate vor fi urmate de discutii moderate de criticul de film si directorul festivalului, Irina-Margareta Nistor, la care vor participa psihanalisti, regizori, producatori, actori si critici. Programul integral al evenimentului este disponibil pe site-ul famart.ro.

Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete a cinematografului Elvira Popescu si de pe site-ul eventbook.ro.

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Psihanaliza si Film este organizata de Asociatia FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Uniunii Cineastilor din Romania, al Institutului Cultural Roman si al Societatii Romane de Psihanaliza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.