STS a realizat o aplicatie prin care persoanele care apeleaza 112 pot fi localizate cu precizie prin GPS, in conditiile in care, in momentul de fata, localizarea se face, conform reglementarilor europene, prin intermediul releelor operatorilor de telefonie mobila.
Seful Directiei Apel Unic 112 din cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), generalul Danut Popescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca specialistii STS au realizat o aplicatie prin care o persoana care cere ajutor la numarul de urgenta, poate fi localizata prin GPS, cu o eroare de cel mult 20 de metri. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, persoana respectiva trebuie sa detina un telefon mobil de tip smartphone care sa aiba deschisa aplicatia pentru GPS.

Generalul Popescu a explicat ca, desi STS are posibilitatea sa foloseasca aceasta aplicatie, ea nu poate fi introdusa deocamdata, pe motiv ca legislatia europeana permite numai localizarea prin intermediul releelor operatorilor de telefonie mobila. In plus, conform generalului Popescu, STS a realizat si un sistem prin care numarul de urgenta 112 va putea fi apelat prin SMS. "Este un sistem util in special persoanelor cu dizabilitati, care nu se pot exprima decat in scris. Probabil ca daca acest serviciu va fi introdus, in dispeceratul 112 vor exista operatori care vor prelua exclusiv SMS-urile si vor comunica in scris cu persoanele care solicita spijin", a spus generalul Popescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.