Social 31 Martie 2015 15:55
Managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iasi, Lucian Burlea, a fost ridicat, marti, de mascati, din sediul institutiei si condus la audieri la sediul DNA Iasi, dupa ce in cursul diminetii au avut loc perchezitii in mai multe birouri ale unitatii medicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Medicul Lucian Burlea, managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iasi, a fost ridicat, marti la pranz, de catre mascati din sediul institutiei si condus la sediul DNA Iasi, pentru audieri, intr-un dosar privind angajari ilegale si atribuirea unor contracte de achizitii. "Nu stiu despre ce este vorba. Merg la audieri", a declarat Lucian Burlea, in timp ce era condus catre masina cu care a fost dus la sediul DNA Iasi.

De asemenea, procurorii au ridicat si o angajata de la registratura unitatii medicale, aceasta urmand a fi audiata, la randul sau, la sediul DNA Iasi. In cursul diminetii, mai multe birouri ale institutiei au fost perchezitionate de catre procurorii anticoruptie. Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, in urma pechezitiilor au fost ridicate si doua calculatoare, unul fiind al managerului Lucian Burlea.

DNA a informat, marti, ca procurori anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Iasi al Directiei fac perchezitii la doua locatii din municipiul Iasi, din care una la sediul unei institutii publice, acestea vizand suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in anul 2014.

Surse judiciare declarasera pentru MEDIAFAX ca una dintre perchezitii are loc la Spitalul de Psihiatrie Socola intr-un dosar privind angajari ilegale si atribuirea unor contracte de achizitii. In acest dosar, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Inspectoratului de Jandarmi Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.