Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a venit, luni, la DNA pentru a fi audiat, el declarand ca a fost citat intr-un nou dosar, fara a preciza in ce calitate va da declaratii.

UPDATE:

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat luni, la iesirea de la DNA, ca procurorii l-au anuntat ca este suspect intr-un nou dosar, in care este cercetat pentru ca ar fi facut trafic de influenta, el precizand ca nu este vorba despre "niciun fel de afacere". Hrebenciuc nu a precizat in ce ar fi constat traficul de influenta de care il acuza procurorii in noul dosar, aratand ca nu poate spune mai mult despre aceasta cauza.

Intrebat daca va merge sa vada ce contine dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, in care Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cere aviz de la Camera Deputatilor pentu arestarea sa preventiva, deputatul a spus ca il va studia. Deputatul Viorel Hrebenciuc a stat la DNA aproximativ 30 de minute.



Viorel Hrebenciuc a spus, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie ca nu are detalii despre acest nou dosar, precizand ca va da mai multe informatii dupa ce va discuta cu procurorii. Deputatul a venit la DNA fara avocat, in jurul orei 11.30. Intrebat de ce sunt atatea dosare deschise pe numele lui, Viorel Hrebenciuc a raspuns: "Nu este vointa mea", scrie MEDIAFAX.

Viorel Hrebenciuc este cercetat de procurorii DNA, alaturi de deputatul PSD Ioan Adam, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. DNA a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea celor doi deputati. Hrebenciuc este urmarit penal in acest dosar pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Intr-un alt dosar, instrumentat tot de DNA, Viorel Hrebenciuc este urmarit penal pentru ca, sustin anchetatorii, s-ar fi implicat pentru a determina functionari din Consiliul National al Audiovizualului pentru ca aceasta institutie sa revina asupra deciziei de retragere a licentei postului Giga TV - controlat de primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.