Social 6 August 2014 13:21
Contestatia procurorilor DNA privind eliberarea conditionata a fostului premier Adrian Nastase va fi judecata in 21 august de Tribunalul Ilfov.

Avocatii fostului premier nu vor depune o cerere de preschimbare a termenului, astfel incat dosarul sa se judece mai devreme.

Judecatoria Sectorului 4 (JS4) a decis, in 23 iulie, ca fostul premier Adrian Nastase, condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii", poate fi eliberat conditionat, in urma executarii unei treimi din pedeapsa.

Decizia din 23 iulie nu este definitiva si a fost contestata de DNA, informeaza MEDIAFAX.

Magistratii de la JS4 au analizat propunerea de liberare conditionata inaintata de comisia responsabila din Penitenciarul Jilava.

Pentru a putea fi liberat conditionat, Adrian Nastase a trebuit sa execute o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare, respectiv 547 de zile, acesta executand in total 556 de zile de inchisoare (la data analizei la comisie - 3 iulie 2014) in care s-au inclus cele 179 de zile efectiv executate din 6 ianuarie, 272 de zile de arest preventiv, de fapt perioada executata in prima condamnare, si 105 zile considerate executate ca urmare a muncii prestate (elaborarea unor lucrari stiintifice).

In 24 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a decis, dupa contopirea condamnarilor primite de fostul premier in dosarele "Trofeul calitatii" si "Zambaccian", sa adauge un spor de sase luni la pedeapsa de patru ani pe care o executa fostul premier din 6 ianuarie.

Din pedeapsa lui Adrian Nastase a fost scazuta perioada in care a stat in penitenciar, respectiv noua luni (272 de zile), din 20 iunie 2012 pana in 18 martie 2013, cand a executat pedeapsa de doi ani primita in dosarul "Trofeul calitatii", fiind eliberat conditionat.

Instanta suprema i-a condamnat in 6 ianuarie, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Nastase a fost incarcerat in aceeasi zi.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii". El a fost incarcerat in 26 iunie 2012 si pus in libertate la 18 martie 2013, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.