"In Capitala, pana la ora 12.00, s-au inregistrat 220 de solicitari catre ambulanta. Cazurile pentru care s-a intervenit au fost de lipotimie, lesinuri si oameni cazuti in strada", a precizat dr. Mihai.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in Bucuresti, temperaturile ar putea depasi, astazi, 37 de grade. De altfel, meteorologii au emis atentionare cod galben de canicula pentru aceasta dupa-amiaza, in Capitala si in judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila si Ilfov.

Astazi, la ora 14.00, in Bucuresti se inregistrau 34 de grade.

Medicii recomanda sa se bea pana la patru litri de apa pe zi si sa se reduca consumul de tutun si bauturi alcoolice in perioadele de canicula, pentru a reduce efectele provocate de temperaturile ridicate.

In zilele cu temperaturi mai mari de 30 de grade, varstnicii, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, ar trebui sa evite deplasarile in aer liber si frecventarea locurilor aglomerate.

Atunci cand este necesara expunerea la soare, medicii recomanda protejarea cu palarii, umbrele, ochelari de soare si imbracaminte subtire din tesaturi naturale in culori deschise.