Social 14 Iulie 2008 03:14
Actiune ca in filmele de comedie in Mangalia: Politistii de la Detasamentului de Interventie si Actiuni Speciale (DIAS) au intevenit in forta, dupa ce s-au catarat pe bloc si au intrat pe fereastra ca sa ii potoleasca pe trei frati bolnavi psihic care amenintau ca arunca in aer un bloc.
Cel care a facut anuntul ce i-a alarmat pe locuitorii imobilului din localitatea constanteana este Teodor- Stelian M. (32 de ani). El a spus ca are o "bomba" formata din trei butelii. Acesta a iesit, sambata dupa amiaza, la balcon inarmat cu o bata si un topor si a inceput sa strige in gura mare ca va arunca blocul in aer. "In data de 12.07.2008, ora 16.45, politistii din Mangalia au fost sesizati prin Serviciul de Urgenta 112 despre faptul ca M. Teodor-Stelian, cunoscut bolnav psihic suferind de schizofrenie, s-a baricadat in apartament iesind la balcon, amenintand cu un topor si cu o bata ca arunca blocul in aer folosind trei butelii de aragaz si doi recipienti cu benzina si diluant", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta.

Asa cum reiese din comunicatul Politiei, in apartamentul cu pricina se mai aflau si doi frati ai acestuia, de asemenea bolnavi psihic. Vecinii celor trei frati au incercat sa ii potoleasca dar nu au reusit, asa ca au chemat Politia. La fata locului s-au deplasat o armata de oameni ai legii: politisti de la investigatii criminale, ordine publica, jandarmi si pompieri care au incercat negocierea cu barbatul. Nu numai ca nu au reusit sa negocieze cu schizofrenicul, dar acesta s-a enervat si a devenit tot mai agresiv. El a spart un geam si a inceput sa arunce cu cioburile in trecatori.

Cand au vazut ca nu se inteleg cu "nebunul" au fost chemati politistii din cadrul DIAS. Acestia au patruns in forta in apartament, cu acordul proprietarei apartamentului. Unii dintre acestia au coborat in rapel de pe bloc si au intrat pe balcon, iar altii au spart usa. In momentul patrunderii pe balcon unul dintre politisti a fost atacat violent de Teodor-Stelian cu toporul. Din acest motiv, politistul a fost nevoit sa traga un foc de arma in aer ca sa-l potoleasca pe agresor. Desi a fost ranit la mana stanga, omul legii a reusit sa intre, alaturi de colegii sai si sa il imobilizeze pe schizofrenic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.