Prezentarile - insotite de proiectii de imagini si mostre de obiecte din creatia proprie a celor doua invitate - vor purta publicul intr-o incursiune in "laboratorul" designerului, subliniind anumite aspecte precum: satisfacerea cerintelor contemporane de piata, prezentarea atelierului, a materialelor si a tehnicilor folosite sau a procesului de materializare a surselor de inspiratie.

Artistele invitate vor oferi cateva repere in ceea ce priveste designul de bijuterii si accesorii contemporane in Romania, dezvaluind tehnicile de interpretare a materialelor pentru a le concretiza in forme functionale, estetice si vandabile ca accesorii de moda.

Aceasta conferinta are loc in ultima saptamana a expozitiei de bijuterii si micro-sculpturi "Tribut magnificentei. Ilias Lalaounis" care se desfasoara in Sufrageria Regala a MNAR.

Creatiile maestrului bijutier grec sunt realizate din aur, argint si pietre pretioase si sunt inspirate de istoria civilizatiei grecesti, de motive si simboluri specifice altor culturi sau de evolutia noilor tehnologii in domeniul astronomiei si biologiei. Micro-sculpturile din expozitie au fost inspirate de universul vegetal, de lumea fascinanta a insectelor sau chiar de desenele spontane si pline de imaginatie ale copiilor.