Social 26 Iunie 2008 15:41
Executivul a decis sa aplice, incepand cu 1 iulie, o acciza totala de 50 de euro pe mia de tigarete, astfel ca pretul cu amanuntul pentru un pachet de tigari se va majora, in medie, cu 39 de bani, potrivit unei Hotarari de Guvern adoptate ieri, informeaza NewsIn.

Acciza totala pentru tigarete, aplicabila de la 1 iulie, va fi formata din acciza specifica de 27,31 euro pe mia de tigarete si din acciza pe valoare adaugata, ce reprezinta 25% din pretul maxim de vanzare, astfel ca aceasta va ajunge la 50 de euro pe mia de tigarete, a transmis Executivul.

Potrivit angajamentelor asumate de Romania fata de Uniunea Europeana, nivelul accizei pentru tigarete este majorat anual, pana la atingerea nivelului minim obligaoriu prevazut de Directivele Comisiei Europene. Conform calendarului convenit, in 2010, nivelul accizei va ajunge la 74 de euro pe mia de tigarete.

In urma majorarii accizei pentru tigarete, veniturile bugetului general consolidat sunt estimate sa creasca, in semestrul al doilea al anului, cu 533 milioane lei, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.