Social 12 Iunie 2008 13:00
La majoritatea scolilor din Capitala, cererile au depasit numarul de locuri disponibile pentru inscrierile la clasa I, iar unele scoli, in acest moment, nu mai fac inscrieri, desi acestea ar trebui sa se finalizeze abia la 31 august, informeaza NewsIn.

La scoala nr. 45 "Titu Maiorescu" sunt 110 cereri pe 100 de locuri, la Colegiul "Nicolae Iorga" sunt 92 de cereri si 75 de locuri. La scoala 11 "Ion Heliade Radulescu" inscrierile s-au terminat si o parte din copii au fost refuzati.

"Daca vor fi mai multe cereri vom suplimenta numarul de locuri. Directorii scolilor ne pot semnala daca vor si pot sa mai infiinteze o clasa", a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.

Potrivit proiectului planului de scolarizare pentru 2008-2009, in Bucuresti sunt 12.857 de locuri pentru clasa I, repartizate in 516 clase, mai putine decat in acest an scolar, cand, in institutiile de invatamant din Capitala exista 613 clase I, cu un total de 14.190 de elevi.

Desi parintii care au depus cereri de inscriere ar trebui sa stie deja daca copilul a fost primit la scoala sau nu, unele scoli vor da acest raspuns la 31 august. Pentru siguranta, parintii si-au inscris copiii la mai multe institutii, desi acest lucru nu este permis. "Pana acum avem 3-4 copii peste numarul de locuri, dar in fiecare an se intampla ca la sfarsitul perioadei de inscrieri sa aflam ca unii copii nu vor veni pentru ca parintii i-au inscris si la alta scoala. Actele necesare sunt numai copii si nu putem verifica la cate institutii de invatamant a fost inscris copilul", a declarat, pentru NewsIn, directoarea scolii "Maria Rosetti", Camelia Fercu.

In clasa I pot fi inscrisi copiii care vor implini varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar 2008-2009 si cei care implinesc 6 ani pana la sfarsitul acestui an, cu conditia sa se adauge la dosarul de inscriere o adevarinta de la medicul de famile prin care sa se arate ca acestia sunt apt pentru scoala.
Pentru asigurarea transparentei procesului de inscriere in clasa I, fiecare unitate scolara va afisa numarul de locuri disponibile si situatia inscrierilor actualizata saptamanal. La inscriere au prioritate copiii care locuiesc in apropierea scolii. Nu se percep taxe de inscriere si nu se dau examene, decat in cazul unor sectii de aptitudini. Unele scoli cer si o fisa psihopedagogica eliberata de gradinita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.