Evenimentul european "In costum, pe bicicleta" a ajuns si in tara noastra datorita proiectului Talita Kum initiat in 2002, localizat in Jimbolia si aflat sub organizarea si indrumarea lui Adrian Popa care urmareste sa mentina in scoala copiii fara posibilitati, oferindu-le acestora un program educational suplimentar, compensand totodata lipsa unor deprinderi esentiale, care nu au fost formate in cadrul familiei.

"Vom mentine acest program de succes si, in acelasi timp, prin initiativa 'In costum pe bicicleta' impreuna cu Adrian Popa si echipa lui avem in plan sa construim si sa infiintam o scoala generala care sa ofere un sprijin similar acestor copii si pentru urmatorii patru ani" a declarat Alistair McLeish, unul dintre initiatorii actiunii "In costum, pe bicicleta" si Presedinte al agentiei de comunicare Mmd Corporate, Public Affairs & Public Relations Consultants.

Traseul va fi de 350 de kilometri, in prima zi se va traversa granita cu Romania indreptandu-se catre Jimbolia pentru ca a doua zi sa continue de-a lungul granitei cu Serbia, urmand malul Dunarii. Dupa popasul din Orsova de sambata noaptea, pe data de 14 iunie, echipa va porni catre Motru, iar de aici se va indrepta in directia Lugoj, pentru a se intalni cu copiii Talita Kum, care se afla in tabara acolo. In ultima zi, duminca, echipa se va intoarce la Budapesta.

In acest an, "In costum, pe bicicleta" va continua in Scotia in august si Elvetia in septembrie.