Social 16 Mai 2008 10:28
Incepand de azi, temperaturile cresc in toata tara, dar cel mai cald va fi in week-end, cand in sudul tarii se asteapta maxime asemanatoare sfarsitului lunii iunie.

Astazi la amiaza vor fi pana la 25 de grade, iar sambata se vor atinge 27 - 28 de grade.

Au fost, insa, si ani in care, la jumatatea lunii mai a fost canicula. Anul trecut, chiar pe 15 mai, caldura excesiva care s-a abatut peste Bucuresti a determinat autoritatile sa instaleze pe strazi corturi de prim ajutor. La 34 - 35 de grade la umbra, mii de bucuresteni au luat strandurile cu asalt.

Vremea caniculara a provocat si incendii. Unui sofer i-a luat foc masina dupa ce a tinut-o in soare o dimineata intreaga. In sudul tarii, in aceeasi perioada a anului trecut, din cauza vremii toride, numarul de apeluri la Ambulanta a crescut ingrijorator.

Luna mai a anului 2007 a fost foarte calda, dar nu cea mai fierbinte de cand se fac masuratori. Maxima absoluta, de 40,8 grade Celsius, s-a atins pe 27 mai 1950, la Marculesti in Baragan. In Bucuresti, cel mai cald a fost in anul 1950, cand la statia Filaret se inregistrau 36,6 grade Celsius.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.