Social 12 Mai 2008 01:42
Romanii, dezvatati de leacurile babesti. Colegiul Medicilor va coordona ghidurile de practica pentru doctori Ghidurile de practica pentru medici au scopul de a mbunatati calitatea modului de tratare a pacientilor si de a-i determina sa renunte la metodele traditionale folosite pna in prezent pentru a urma cea mai buna practica.
Consiliul National al Colegiului Medicilor din România (CMR) a decis sa coordoneze realizarea ghidurilor de practica pentru medici. Potrivit raportului prezentat în Consiliul National, ghidurile au drept scop de a îmbunatati calitatea actului decizional prin micsorarea gradului de nesiguranta si orienteaza medicul catre interventiile benefice. Printre dezavantaje se numara timpul irosit si starea de confuzie în rândul medicilor, mai ales în cazul ghidurilor de practica realizate de diferite grupuri profesionale si care se contrazic în unele privinte, dar si starea de frustrare din punct de vedere profesional în rândul medicilor, prin utilizarea unor algoritmi simplisti. “Ghidurile vor fi realizate în functie de prioritatile privind starea de sanatate din România. Colegiul va avea si rolul de a monitoriza implementarea lor. Ne asumam rolul de medier
e între partea administrativa - Ministerul Sanatatii - si partea profesionala, adica societatile si comisiile profesionale. Ghidurile au sustinerea declarata a OMS si ONU”, a declarat presedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astarastoae.

Asistenta medicala se va imbunatati
Vicepresedintele Consiliul National al Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vlad Tica, a mentionat ca pana acum aceste ghiduri de practica clinica au fost mijloace de schimbare a procesului de asistenta medicala si de îmbunatatire a rezultatelor din sanatate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.