Toti prezentau simptomele tipice toxiinfectiei alimentare acute: diaree, varsaturi, ameteli etc. Pâna la ora inchiderii editiei, apelasera la ajutorul medicilor din Ludus 41 de copii, cu vârste cuprinse intre 7 si 15 ani.

Toti au fost investigati, diagnosticati cu toxiinfectie alimentara acuta si lis-au oferit ingrijirile de care aveau nevoie. „In câteva cazuri, pe care le-am considerat a fi relativ grave, am decis sa ii tinem pe copii internati in spital, cel putin pentru câteva zile. Celorlalti li s-au prescris tratament medical ambulatoriu si au fost lasati sa plece”, a declarat directorul unitatii spitalicesti, dr. Iov Ionel Chisu. seful Autoritatii de Sanatate Publica Mures, dr. Silviu Morariu, a identificat rapid cauza care a provocat aceasta toxiinfectie alimentara in masa:

„Conform primelor analize, efectuate de catre inspectorii Autoritatii de Sanatate Publica Mures, aparitia cazurilor de toxiinfectie alimentara se datoreaza faptului ca au mâncat un sortiment de ciocolata cu crema de brânza, numit Dots, produs, la fabrica din Târgu-Mures a concernului Friesland Foods si distribuit in cadrul programului „Cornul si laptele”, a opinat Morariu.