Sindicalistii din porturile constantene au hotarat, astazi, declansarea actiunilor de protest pentru ca nu sunt de acord cu noua ordonanta care priveste administrarea porturilor si cailor navigabile, in care nu au fost incluse si solicitarile lor.

Liderul Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare din Romania (FNSP), Petre Costel, a declarat, astazi, ca decizia a fost luata in urma intrunirii Colegiului liderilor FNSP care au fost de acord cu inceperea actiunilor de protest, informeaza NewsIn.

Sindicalistii estimeaza ca la proteste vor participa in jur de 3.000 de salariati de pe platforma portuara Constanta, la care se adauga si membri ai Blocului National Sindical.

Liderul sindical il acuza pe ministrul transporturilor, Ludovic Orban, ca acesta ar fi mintit atunci cand a spus ca actul normativ a primit aviz favorabil de la Comisia de Dialog Social, din cadrul ministerului si ca propunerile sindicalistilor ar fi fost incluse in ordonanta.

Costel a mai precizat ca forma finala a actului normativ a fost adoptata, la inceputul lunii septembrie, fara consultarea sindicalistilor. Combaterea muncii la negru in porturi este prima solicitare a muncitorilor, care nu a fost inclusa in textul ordonantei, dupa cum acuza liderul sindical.

Petre Costel a declarat ca data exacta la care vor fi organizate marsurile si mitigurile se va stabili, saptamana viitoare, tot in cadrul Colegiului Liderilor FNSP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.