Pesedistii vrinceni au acaparat toate spatiile din judet unde se poate face reclama electorala: stilpi de inalta tensiune, pereti, garduri, balcoane, copaci sau chiar indicatoare rutiere. In ultima perioada, chiar si taximetristii au fost solicitati sa dea o mina de ajutor la popularizarea candidatilor PSD.

Unii soferi de taxi s-au declarat incomodati de faptul ca pe geamurile masinilor au fost lipite afise, dar sustin ca nu s-au putut impotrivi. Desi, conform Codului rutier, acoperirea geamurilor autovehiculelor cu orice tip de afis, reclama publicitara sau folii ce diminueaza vizibilitatea se pedepseste cu o amenda de un milion de lei, majoritatea taximetristilor afiliati la dispeceratul RAL au pe masini astfel de materiale de propaganda.

Citeste si:

Desi angajatii sai sustin altceva, Cornel Ticau, unul dintre patronii Taxi RAL, a declarat ca acestia poarta afise de bunavoie. Ulterior, dupa ce a ascultat o inregistrare cu nemultumirile soferilor, administratorul a raspuns ca soferii sint simpli angajati. "Eu nu dictez in casa la ei, nici ei n-au voie sa dicteze ce sa fac. Ei sint angajati platiti sa-si faca treaba fara sa comenteze", a precizat Ticau. Acesta a recunoscut ca, in cazul in care afisele se dezlipesc la spalat sau din alte motive, taximetristii sint chemati la dispecerat pentru a primi altele.

Desi Codul rutier interzice clar lipirea de afise pe geamurile autovehiculelor, seful Politiei Rutiere Vrancea, comisarul Viorel Gheorghe, a dat din colt in colt cind l-am intrebat cum comenteaza aceste aspecte, dupa care ne-a inchis telefonul, cerindu-ne sa ne adresam Biroului de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Vrancea.