Social 31 Iulie 2007 01:28
Mai multe specii de copaci au inceput sa-si piarda frunzele din cauza caldurii si a lipsei ploilor. Ne-am putea astepta si la o noua infrunzire.

O toamna timpurie pare sa fi cuprins orasul. Nu este vorba despre vreo racire brusca a vremii sau de ploi prelungite, ci doar de faptul ca multi copaci au inceput sa-si piarda frunzele. Primii sunt, in general, castanii si teii.

In mod normal, caderea frunzelor este corelata cu temperaturi mai scazute - dar fara inghet -, si zile insorite. Desfrunzirea intervine dupa ce toata primavara si vara frunzele au elaborat glucoza ce va ajuta arborii sa treaca peste iarna, explica Eugenia Nita, inginer horticultor la Gradina Botanica din Capitala.

Temperaturile ridicate si lipsa umiditatii fac posibil un asemenea fenomen acum. Specialistul mai spune ca, daca toamna va fi lunga, am putea sa ne asteptam si la aparitia unor noi frunze.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.