Tudor Gheorghe va prezenta in luna aprilie, in premiera, ''Cand Dumnezeu era mai jos'', un spectacol dedicat scriitorului Marin Sorescu, a declarat artistul pentru NewsIn.

''Cand Dumnezeu era mai jos'' continua seria spectacolelor ''Petrecere cu taraf'' si ''Tudor Gheoghe trimite vorba'' si are ca subiect civilizatia rurala.
Diferenta intre precedentele reprezentatii si ''Cand Dumnezeu era mai jos" consta in faptul ca artistul se va concentra acum pe balade si va renunta la partea lirica, a explicat el.

''Pentru a pune in valoare aceste lucruri, ma voi folosi de poemele lui Marin Sorescu care, la randul lui, a incercat sa reconstituie acel univers al satului de altadata'', a declarat Tudor Gheorghe luni, pentru NewsIn.
''Nu e un spectacol usor. Sunt obsedat in a pune in valoare lucrurile esentiale ale cantecului romanesc. Daca am facut muzica usoara interbelica, acum ma intorc la satul din perioada interbelica. Muzica din ''Dumnezeu era mai jos'' este a satului'', a explicat Gheorghe.''CandY Dumnezeu era mai jos'' va avea doua reprezentatii, pe 28 si 29 aprilie, la Sala Palatului, ambele de la ora 19.00.
Biletele s-au pus deja in vanzare online pe www.vreaubilet.ro , iar pretul unui tichet este de 40, 50, 70, 80 si 100 de lei, in functie de po- zitia fata de scena.
Tudor Gheorghe (62 de ani) este absolvent al Institutului de Teatru din Bucuresti, clasa actorie.In 1966 a fost angajat la Teatrul National din Craiova, iar la 21 de ani a devenit unul dintre cei mai tineri actori din tara.

Trei ani mai tarziu, Tudor Gheorghe a organizat primul sau recital, "Menestrel la curtile dorului". Din cauza neintelegerilor cu organele de represiune din perioada comunista, artistului i s-a interzis aparitia in public aproape zece ani, pana in iarna lui '89.In vara lui 2006, Tudor Gheorghe a sustinut sapte concerte diferite, in sapte zile consecutiv.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.