Bacalaureatul profesional este necesar, insa el este rezultatul unei solutii de moment, a unei "carpeli" care va trebui regandita a declarat marti, pentru MEDIAFAX presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu.

Presedintele FSLI crede ca, avand in vedere rezultatele din ultimii ani de la bacalaureat, multi elevi vor saluta aceasta forma de examen, mai ales ca cei care vor dori, vor putea da ulterior si examenul normal.

Totodata, Simion Hancescu a spus ca este posibil ca bacalaureatul profesional sa reduca numarul tinerilor care intra in somaj, acestora fiindu-le mai usor sa-si gaseasca un loc de munca.

Andronescu: OUG privind bacalaureatul profesional intra la Guvern miercuri

Pe de alta parte, presedintele FSLI catalogheaza acest tip de bacalaureat ca fiind "carpeala de moment".

"Lucrurile trebuie gandite altfel, ca sa se ajunga la acel bacalaureat diferentiat ca peste tot in lume. A fost o solutie de moment pentru a mai drege situatia neplacuta din ultimii doi ani", a explicat Hancescu, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.