In weekend, romanii plecati in strainatate s-au adunat in fata ambasadelor din capitale si mari orase europene precum Lisabona, Madrid si Strasbourg.

Vineri seara de exemplu, mai multi cetateni romani s-au adunat in fata Ambasadei Romaniei de la Lisabona si au strigat sloganuri impotriva guvernului Emil Boc.

"In jur de 60 de persoane ne-am adunat astazi in fata ambasadei Romaniei din Lisabona. Suntem solidari. In primul rand vrem sa aratam ca nu suntem indiferenti. Am plecat din tara ca sa cautam o viata mai buna, dar speram ca intr-o zi ne vom putea intoarce intr-o Romanie mai buna decat cea pe care am lasat-o", spune Catalin Gainescu, organizatorul protestului, citat de realitatea.net.

Aproape 100 de romani s-au manifestat sambata impotriva guvernului Boc si a presedintelui Romaniei, in cadrul unui protest care a avut loc in fata Ambasadei de la Madrid. Protestul a fost convocat de filialele PSD si PC din Spania. Manifestatia a fost aprobata de autoritatile spaniole, care au trimis la fata locului cateva masini de politie, relateaza hotnews.ro.

"Va rugam sa ne scuzati nu trimitem cat furati" a fost una dintre lozincele emblema pentru acest grup de protestari din Spania.

Chiar daca nu au obtinut autorizatie de protest, zeci de romani din Franta au indurat frigul pentru a arata ca le pasa de situatia grea din tara. Nici comunitatea romanilor din Strasbourg nu s-a lasat mai prejos, scrie cotidianul.ro.

Saptamana trecuta am asistat la primele miscari anti-Basescu ale diasporei, la Trieste si Viena. Urmeaza noi proteste in Canada, Londra si la Zaragoza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.