Pe cat de frumoasa este natura, pe atat este de greu sa o "capturezi". Dar, uneori, in ultima vreme tot mai des gratie aparatelor foto, acest lucru devine realitate si astfel, expozitii de genul celei de pictura si fotografie de la Galeria Europe din Brasov, devin realitate.

In perioada 26 martie - 15 aprilie 2011, la Galeria Europe de pe strada Muresenilor numarul 1 din Brasov, iubitorii de arta si de natura isi pot delecta ochii cu doua expozitii: expozitia de pasteluri a pictorului Adrian Stoenica si cea de fotografie, intitulata "Culorile Carpatilor", a lui Ioan Stoenica.

Adrian Stoenica este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, a fost inclus in enciclopedia artistilor romani contemporani si picteaza in tehnica pastelului de peste 30 de ani. Pana in prezent, pictorul a avut aproximativ 50 de expozitii personale si cateva colective in galerii consacrate din mai multe orase din tara. Pastelurile prezente in acesta expozitie ilustreaza in principal peisaje de toamna si cateva locuri din Brasov si Sibiu, dar si flori si naturi statice.

Expozitia din Brasov este a saptea pe care o face impreuna cu fiul sau, Ioan Stoenica, precedenta avand loc la Cercul Militar National la inceputul lui 2011.

Dragostea pentru natura si pentru mersul pe munte au facut ca Ioan Stoenica sa ajunga si blogger si fotograf, pentru ca, tanarul de 27 de ani a imortalizat in numeroase fotografii si jurnale de calatorie postate pe blogul personal, multe din traseele pe care le-a facut in muntii Romaniei. Fotografiile din expozitia "Culorile Carpatilor" au fost facute in 2009 si 2010, in Muntii Vrancei, Ciucas, Leaota, Cindrel, Cozia, Fagaras, Bucegi, Siriu, Penteleu, Iezer-Papusa etc.

Potrivit lui Ioan Stoenica, fotografiile sale ii pot face pe privitori sa faca "o excursie pe potecile Carpatilor nostri, o excursie ce nu necesita nici bocanci, nici efort!"

Expozitia este deschisa zilnic intre orele 10 - 20 (duminica incepand cu orele 12), iar intrarea este libera. Atat tablourile, cat si fotografiile sunt puse in vanzare la preturi cuprinse intre 60 si 1.000 de lei.

Citeste si:
Beneficiile și contraindicațiile mustului, delicioasa băutură a...
Beneficiile și...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.