Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la RRA, ca un profesor care are 16 ore pe saptamana primeste, practic, mai multi bani chiar decat seful statului, pe ora, desi seful statului munceste 16 ore pe zi.

Basescu a raspuns astfel unei intrebari adresate de un ascultator, care dorea sa afle cum poate trai un profesor titular, de liceu, cu 927 de lei pe luna.

"Eu i-as spune domnului profesor ca dansul are totusi 16 ore pe saptamana, iar eu muncesc 16 ore pe zi. Daca face socoteala la plata cu ora, s-ar putea sa constate ca e mai bine platit decat mine, pe ora", a spus seful statului, citat de MEDIAFAX.

Basescu a aratat ca exista categorii profesionale care spun ca au salariul mic, desi au o norma de 16 ore pe saptamana.

"E adevarat ca eu am salariul mare dupa 30 de ani de munca. Toti am avut salarii mici in anumite etape ale carierei. (...) Toti mai avem posibilitatea sa mai cautam un job, o jumatate de norma. Asa e viata in capitalism si trebuie sa ne obisnuim sa traim cu sentimentul ca primul responsabil de viata fiecaruia din noi este chiar el si nu statul. Statul creaza un mediu mai bun sau mai rau", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.