Parcurile nationale si naturale din Romania vor putea fi admirate, incepand de duminica, timp de o saptamana, in cadrul unei expozitii de strada organizata de World Wildlife Fund cu ocazia Zilei Parcurilor din Carpati.

28 de panouri fotografice, care masoara un metru pe 1,5 metri, vor fi expuse pentru a reda cele mai reprezentative imagini si aspecte din cele 28 de parcuri nationale, naturale, geoparcuri, dar si din Delta Dunarii.

Expozitia va fi amplasata in parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din Capitala si va putea fi vizitata timp de o saptamana.

WWF va desfasura cu ocazia Zilei Parcurilor din Carpati si o campanie regionala de informare a publicului larg asupra importantei parcurilor, dar si asupra problemelor cu care se confrunta acestea. Campania se va desfasura comcomitent in Romania, Cehia, Slovacia, Serbia si Ucraina.

Potrivit WWF, 80% din resursele de apa potabila ale Romaniei provin din Carpati, munti de asemenea vitali pentru 300.000 de hectare de paduri virgine si pentru jumatate din populatia de carnivore mari din Europa.

Potrivit reprezentantilor WWF, desi sunt sursa atator resurse si beneficii, parcurile nationale din Muntii Carpati sunt prea putin apreciate si valorificate. Statutul de protectie de care acestea se bucura „pe hartie” este impresionant, insa in practica el este aproape inexistent. Ariile naturale protejate nu sunt coordonate la nivel national, drept urmare parcurile nationale si naturale se confrunta cu nenumarate probleme.
La initiativa WWF, pe 23 mai parcurile nationale, naturale si geoparcurile din cinci tari traversate de lantul Muntilor Carpati vor sarbatori pentru prima oara Ziua parcurilor din Carpati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.