In Romania nu exista deocamdata pericolul unui seism puternic, garanteaza un specialist.

Directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului, prof. dr. Gheorghe Marmureanu, a declarat miercuri ca in Romania nu exista deocamdata pericolul producerii unui seism puternic, atata vreme cat activitatea tectonica este concentrata pe zona indo-australiana, cum este in prezent.

"Suntem 'in umbra' acum si nu estimam un cutremur puternic la noi. Am facut o analiza pe 600 de ani, din care rezulta ca, atunci cand in zona indo-australiana au loc frecvent seisme, la noi e liniste", a spus directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului, relateaza NewsIn.

Gheorghe Marmureanu avertizeaza insa faptul ca, dupa cutremurul de 7,1 grade produs miercuri in China, urmatoarea tara care "ar trebuie sa se pregateasca" pentru un seism mare este Japonia. "Activitatea tectonica semnificativa din zona indo-australiana a inceput in 2005 si se va termina in 2022, posibil 2023", a subliniat Marmureanu.

Cutremur devastator in China: 400 de persoane si-au pierdut viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.