Social 29 Iulie 2009 13:20
Ca si in anii precedenti, in top se afla universitatile din Bucuresti si Iasi, care au incasat in acest an in urma inscrierilor aprocimativ un milion de dolari fiecare. Mai mult, odata cu adoptarea sistemului Bologna, taxele de admitere au fost dublate de cele pentru masterat
Universitatea Bucuresti a inregistrat aproximativ 25.000 de candidati pentru sesiunea din iulie, inca neincheiata, iar taxa medie de admitere a fost de 100 de lei, scrie Cotidianul.

I. Cuza“ din Iasi a organizat in iulie atat admiterea pentru primul ciclu de studii din sistemul Bologna, cat si pentru pentru masterat, numarand 17.000 de candidati. Astfel, castigurile institutiei din taxa de admitere se ridica la 3,3 de milioane de lei, aproximativ un milion de dolari.

Veniturile incasate din taxele de admitere sunt insa mici in raport cu cele pe care universitatile le strang din taxele de scolarizare. Acestea nu pot fi insa estimate pana la inceputul semestrului I, cand candidatii admisi la mai multe specializari, unii chiar la universitati diferite, opteaza pentru o specializare sau, in cazuri rare, doua.

Cititi mai multe in Cotidianul.

Sondaj: 85% dintre romani nu cred ca absolvirea unei facultati publice le faciliteaza angajarea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.