Social 13 Iulie 2009 17:09
Conducerea Dalli Exim SA considera ca orice actiune a Primariei Municipiului Bucuresti de preluare a parcarilor cu plata nu respecta contractul existent intre cele doua institutii si anunta ca va da in judecata Primaria
Reprezentantii firmei Dalii arata ca, potrivit contractului, intreruperea exploatarii unor spatii de parcare cu plata poate fi facuta prin decizia Primariei numai in anumite situatii, cum ar fi "desfasurarea de ceremonii sau manifestatii publice autorizate in perimetrul parcarilor sau in zone care afecteaza exploatarea acestora; lucrari de interes public care ar putea afecta suprafata parcarii; necesitatea rezervarii spatiilor de parcare aferente unor institutii de interes public, agenti economici etc; aparitia unor cerinte de reamenajare a parcarilor pentru necesitati urbanistice”.

Potrivit reprezentantilor firmei Dalli, pana in prezent nu a fost emis nici un act act administrativ sau decizie scrisa a Primariei Municipiului Bucuresti sau Consiliului General al Municipiului Bucuresti care sa stabileasca schimbarea regimului de "spatiu de parcare cu plata" pentru vreun loc aflat in administrarea Dalli, care sa justifice eventualele actiuni de preluare a acestora de catre Primarie. "Acest fapt contravine total celor stipulate de contractul in vigoare intre Dalli si Primarie", se arata in comunicatul firmei Dalli, relateaza NewsIn.

Totodata, reprezentantii firmei Dalli sustin ca declaratiile potrivit carora contractul ar fi reziliat "nu sunt fundamentate de nicio decizie judecatoreasca, clauzele de reziliere ale contractului fiind totodata foarte clare", iar "in acest moment nu poate fi vorba de o decizie unilaterala a Primariei de a rezilia acest contract, pentru ca Dalli si-a indeplinit obligatiile conform contractului".

De asemenea, evacuarea silita a reprezentantilor Dalli din zonele de parcare cu plata se poate face numai in baza unei dispozitii a primarului general, se mai arata in comunicatul Dalli.

Avand in vedere aceste aspecte, managementul companiei Dalli Exim SA considera intentia de evacuare a Primariei ca fiind ilegala si isi rezerva dreptul de a actiona in instanta institutia publica pentru abuz in serviciu.

Primaria Capitalei a anuntat astazi ca peste 3.000 de locuri de parcare exploatate de societatea Dalli Exim SA vor trece de maine in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti.

"Noi am instiintat societatea Dalli Exim SA ca este necesar sa predea Primariei cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate pana acum deoarece contractul cu nr. 20 din 1995 este nul de drept. Am respectat legea si am trimis notificarile. Incepand de saptamana viitoare, Primaria, prin structura sa nou creata, va prelua gradual aceste parcari pentru ca dorim sa facem ceea ce am promis: sa recuperam domeniul public, in folosul bucurestenilor", a spus primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Primarul a anuntat, pe 14 iunie, la bilantul unui an de mandat, ca a instiintat firma Dalli Exim cu privire la incetarea contractului cu municipalitatea pentru parcarile din Bucuresti, la exact 11 luni dupa ce afimase ca a reziliat acest contract. Oprescu spunea tot atunci ca predarea-primirea celor peste 3.300 de locuri de parcare urma sa se faca in 30 de zile de la notificare, astfel ca, pana la data de 11 iulie, toate parcarile treceau in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti.

Initial, Sorin Oprescu a declarat in sedinta din 11 iulie 2008 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti ca a reziliat contractul cu Dalli. "Am reziliat contractul pentru parcari cu firma Dalli", anunta Oprescu, motivad ca era un contract dezavatanjos pentru municipalitate. Ulterior, insa, si-a nuantat afirmatia, precizand ca a inceput "demersurile legale pentru rezilierea contractului".

Firma Dalli a fost infiintata in 1993 de omul de afaceri Dorin Cocos. Acesta a declarat insa ca nu mai are nicio legatura cu firma Dalli de sase ani: "Primarul Oprescu minte, implicandu-ma pe mine in acesta afacere".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.