Social 1 Martie 2009 17:19
Cei doi piloti ai aeronavei care a aterizat fortat sambata la Timisoara si directorul companiei Carpatair, Nicolae Petrov, au explicat ca nu a existat nicio clipa pericolul prabusirii. Ceea ce s-a intamplat la Timisoara a fost doar un incident care pentru pilotii aflati la mansa aeronavei s-a intamplat prima data in afara simularilor.

Colegii de la Unitatea militara de aviatie au pregatit un elicopter pentru a interveni.

"Situatia de astazi de la cursa dinspre Chisinau spre Timisoara nu a fost neasteptata pentru noi, dar am efectuat toate procedurile speciale. Am facut o aterizare de urgenta. Noi doar ne-am facut treaba fara a ne simti eroi. Am simtit ca ceva nu este in regula la 10 kilometri distanta de aeroport. Am vazut ca era o eroare la trenul de aterizare. Atunci am declansat procedura de ratare, apoi totul a decurs asa cum v-am povestit, am efectuat toate cercurile. Pasagerii au fost informati despre ce s-a intamplat si care sunt riscurile. Am facut simulari o data la sase ani la scoala din Stockholm, dar este prima data cand ni se intampla in viata reala", a povestit pilotul Iulie Oleacov.


REALITATEA.NET - Iulie Oleacov, unul dintre pilotii avionului Carpatair: Nu a existat niciun moment pericolul prabusirii


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.