Participantii la mitingul din Bucuresti au fost impiedicati sa ajunga pe carosabil de cordoanele de jandarmi veniti sa opreasca protestul pe motiv ca ar fi ilegal. Proprietarii de masini s-au adunat sa protesteze in Piata Victoriei, fara sa aiba autorizatie pentru miting, actele fiind depuse prea tarziu.

Astfel, bucurestenii care ies la protest risca amenzi cuprinse intre 1.000 la 10.000 de lei, deoarece nu a primit autorizatie de la Primaria Bucuresti, insa reprezentantii protestatarilor discuta cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu, despre aprobarea mitingului impotriva triplarii taxei auto.

Situatia in tara
Nici in tara apele nu sunt mai calme, peste 500 de proprietari de masini second-hand din judetul Bistrita-Nasaud au participat, sambata, timp de doua ore, la un miting de protest fata de majorarea taxei de poluare auto blocand astfel circulatia in municipiul Bistrita.

Bulevardele principale au fost paralizate de coloane de protestanti, marsul incheindu-se cu un miting de o ora in care au fost scandate lozinci antiguvernamentale.

Unii soferi au declarat ca sunt revoltati pentru ca au platit pe masina sub 1.000 de euro, iar acum sunt nevoiti sa achite de cel putin trei ori valoarea masinii pentru aceasta taxa.

Proteste similare au avut loc si la Deva si Timisoara, unde sute de oameni s-au adunat in fata prefecturii din centrul Orasului. Nici clujenii nu se lasa, cateva sute de soferi au participat la un protest pentru anularea taxei auto, pornind cu masinile in coloana de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca si ajungand la sediul Prefecturii Cluj. Coloana de masini a dus la blocaje in traficul din Cluj-Napoca, pe parcursul traseului si alti soferi alaturandu-se protestatarilor.

Aproximativ 200 de soferi au protestat astazi timp de trei ore, la Sibiu, fata de triplarea taxei auto, demonstratia desfasurandu-se fara incidedente si fara a fi blocate strazi.

Guvernul a decis miercuri, prin ordonanta de urgenta, triplarea taxei pentru autoturismele si autoutilitarele care nu au Euro 4 si care sunt inmatriculate pentru prima data pe teritoriul Romaniei si al altor state comunitare, incepand cu 15 decembrie.

REALITATEA.NET - Șoferii din mai multe județe ale țării protestează față de triplarea taxei autoREALITATEA.NET - Șoferii din mai multe județe ale țării protestează față de triplarea taxei autoREALITATEA.NET - Șoferii din mai multe județe ale țării protestează față de triplarea taxei auto