“Constantin si Elena”, primul lungmetraj de Andrei Dascalescu, a fost premiat la Festivalul International de Film Documentar de la Amsterdam (IDFA)
In weekendul trecut s-a incheiat cea mai recenta editie a IDFA, eveniment supranumit Cannes-ul documentarelor, cu peste 250 de titluri in program, 5 sectiuni competitionale si cea mai importanta platforma profesionala pentru finantarea, vanzarea sau cumpararea de film documentar.

Un singur film autohton a reprezentat Romania: “Constantin si Elena”, lungmetrajul documentar realizat de Andrei Dascalescu, avandu-i drept subiecti pe bunicii sai, un cuplu de batrani dintr-un sat din imprejurimile Pietrei Neamt. Pelicula, o coproductie romano-spaniola, finantata in parte din buzunarul autorului si realizata de-a lungul a doi ani, a avut parte de trei proiectii la Amsterdam, toate sold out.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.