Reprezentantii companiei rusesti Gazprom si-ar fi declarat, ieri, la Bucuresti, in cadrul intalnirii cu Transgaz si Romgaz, disponibilitatea de a analiza daca Romania poate face parte din proiectul South Stream.
In urma intalnirii de ieri de la Bucuresti cu Transgaz si cu Romgaz, gigantul energetic rus Gazprom analizeaza posibilitatea ca Romania sa faca parte din proiectul South Stream a declarat, pentru NewsIn, directorul general al Transgaz, Ioan Rusu. Conducta South Stream a fost creata ca o contrapondere pentru proiectul gazoductului Nabucco, sustinut de UE si SUA, menit sa reduca dependenta energetica a statelor europene de Rusia, aducand gaz din zona caucaziana. Reprezentantii producatorului rus de gaze naturale au mai abordat ieri si problema unei eventuale colaborari in domeniul inmagazinarii de gaze in Romania, precum si dezvoltarea actualelor capacitati de tranzit.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.