Aproape toti elevii unei clase de la o scoala generala din Arad au fost retrasi, miercuri, de la cursuri de parinti, care o acuza pe invatatoare ca le vorbeste copiilor urat si ii loveste, transmite corespondentul NewsIn.

Invatatoarea a fost mutata la aceasta clasa, dupa ce, la inceputul anului scolar, elevii altei clase au fost retrasi de cursuri, parintii acuzand-o pe aceasta ca nu se comporta civilizat in timpul orelor.

Miercuri, parintii elevilor din clasa a II-a de la Scoala Generala 22 si-au retras copii de la ore si au spus ca nu ii vor mai trimite la scoala pana cand invatatoarea nu va fi schimbata.

„In momentul in care a intrat in clasa, copii plangeau si invatatoarea a dat cu palma in masa. Apoi ea le-a spus sa nu mai planga ca vin soriceii si le culeg lacrimile. Atunci copii s-au speriat si mai tare“, a spus unul dintre parintii care si-au retras copii de la cursuri. Un alt parinte a acuzat-o pe invatatoare ca ii loveste pe elevi.

Conducerea scolii sustine ca invatatoarea contestata este unul dintre cele mai bune cadre didactice din unitate. „Situatia este foarte delicata. Conform legii, am trimis-o pe doamna invatatoare sa-si faca testele psihice si am ajuns la concluzia ca este apta sa predea“, a declarat, marti, Iustin Barna, directorul adjunct al Scolii Generale nr. 22 din Arad.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Arad a sustinut ca problemele cu invatatoarea trebuie rezolvate in interiorul unitatii de invatamant. „Directiunea scolii trebuie sa gaseasca o solutie, de urgenta“, a afirmat Marius Gondor, seful Inspectoratului Scolar Judetean Arad.

Parintii au spus ca nu isi vor mai lasa copii la cursuri pana cand invatatoarea nu va fi schimbata.
Invatatoarea Rodica Bistran a fost mutata de la o clasa speciala „step by step“, in urma cererii parintilor, care au acuzat-o la inceputul anului scolar, ca s-ar fi comporta rau cu copii, retragandu-i pe acestia de orele de curs. Directorul unitatii de invatamant, Mihai Iovan, a spus, la 15 septembrie, ca a primit mai multe sesizari din partea parintilor prin care acestia o acuza pe invatatoare de comportament necivilizat.
Invatatoarea contestata de parinti a refuzat sa comenteze situatia creata, afirmand doar ca ea nu foloseste cuvantul violenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.