Romanii care doresc sa lucreze temporar in Spania vor fi selectionati in continuare pentru munci in agricultura, informeaza RRA, citand surse din Ministerul spaniol al Muncii si Migratiei, dupa ce Madridul anuntase ca suspenda programele de recrutare de tipul celui pe care il avea si in Romania.

Biroul de presa al ministrului muncii a confirmat pentru RRA ca masura privind reducerea la zero a contractelor temporare nu ii afecteaza pe romanii care muncesc in agricultura in Spania.

Joi, ministrul muncii si migratiei Celestino Corbacho a anuntat o serie de masuri pentru a face fata crizei economice, intre care si renuntarea la contractele de recrutare in tarile de origine, motivand ca Spania are deja doua milioane si jumatate de someri.

"Nu mi se pare rezonabil ca pe o piata ca Spania, unde avem 2,5 milioane de persoane in somaj, sa recrutam oameni din tarile lor de origine", a adaugat Corbacho. "Cei 80.000 de oameni care urmau sa primeasca locuri de munca in Spania" in urmatoarele luni "vor fi dintre cei 2,5 milioane de someri", a subliniat el, potrivit AFP.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.