Social 20 August 2008 13:17
Ajutoarele ar trebui sa soseasca la inceputul dupa-amiezii, a declarat astazi presedintele Comitetului International al Crucii Rosii (CICR), Jakob Kellenberger, citat de NewsIn

"Convoaie ale CICR sunt in drum spre Osetia de Sud. Daca totul se petrece bine, ar trebui sa ajunga la inceputul dupa-amiezii", a declarat Kellenberger, intr-o conferinta de presa sustinuta la intoarcerea dintr-o vizita in regiune.

Presedintele CICR a subliniat ca unul dintre obiectivele principale ale vizitei sale era sa obtina acces in Osetia de Sud. "Avem indicii ca nevoile din regiune sunt mari", a subliniat el.
Membrii personalului Crucii Rosii ce se indreapta catre capitala regiunii, Thinvali, au obiectivul de a evalua nevoile la fata locului.

"Prioritatile noastre sunt de asemenea de a stabili contactul intre rudele despartite de conflict si sa obtinem informatii despre persoanele disparute", a adaugat Jakob Kellenberger.

"Vrem si sa vizitam toti prizonierii sau detinutii retinuti in legatura cu acest conflict, pentru a evalua modul cum sunt tratati si care le sunt conditiile de viata", a declarat presedintele CICR.

Kellenberger s-a deplasat in Georgia si Federatia Rusa, dar nu a avut acces in Osetia de Sud din motive de securitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.