Social 20 August 2008 12:06
Peste 1.400 de cetateni straini s-au ales cu dosar penal in primele sapte luni ale anului, dupa ce au fost surprinsi in flagrant de politistii de frontiera incercand sa treaca ilegal granita Romaniei, informeaza Inspectoratul General al Politiei de Frontiera printr-un comunicat remis NewsIn

Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, numarul cetatenilor straini care au fortat frontiera anul acesta este mai mare cu 46% fata de anul trecut. Cei mai multi dintre cei 1435 de cetateni straini care au incercat sa treaca frontiera Romaniei ilegal provin din Pakistan, Georgia, Ucraina, Egipt, Palestina, Somalia, Irak si Rusia.

Tot in primele sapte luni, politistii de frontiera au intors de la granita de stat peste 6500 de cetateni straini, care s-au prezentat in punctele de trecerea a frontierei fara a indeplini conditiile legale.

In ceea ce priveste „zona de actiune” a migrantilor, frontiera cea mai activa, pe sensul de intrare in tara, a fost cea cu Ucraina (316 persoane), urmata de Republica Moldova (42 persoane) si Serbia (30 persoane), iar pentru iesirea frauduloasa din Romania, cea mai uzitata a fost granita cu Ungaria (144 persoane).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.