Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna este dispusa sa mearga alaturi de Uniunea Democrata Maghiara din Romania la viitoarele alegeri parlamentare, insa numai daca Uniunea va accepta ca, in anumite colegii uninominale, sa participe pe liste comune sub sigla PCM.
Vicepresedintele PCM Covasna, Fazakas Tibor, a declarat ieri ca algoritmul ar fi 3+6, ceea ce inseamna ca in trei colegii pentru senatori si sase pentru deputati sa se faca o coalitie impreuna cu UDMR sub sigla PCM, iar ce ramane in afara acestora sa revina exclusiv Uniunii. “PCM este interesat de colegiile din judetele Covasna si Harghita unde are electorat”, a declarat Fazakas Tibor, care e de parere ca formula propusa creste sansele de reprezentare in Parlament a comunitatii maghiare si chiar ar putea impinge UDMR peste pragul de 5%.

“In acest fel, atat PCM cat si UDMR si-ar putea mentine identitatea politica, iar printr-o campanie pozitiva am putea mobiliza electoratul si avea o prezenta masiva la vot in randul comunitatii maghiare”, a declarat Fazakas Tibor. Oferta PCM vine in replica la cea avansata sambata trecuta, la Balvanyos, de presedintele UDMR, Marko Bela, care a lansat un document in sase puncte, continand propunerile Uniunii in vederea realizarii unitatii politice a maghiarilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.