Dezintegrarea partidului si pierderea alegerilor sunt principalele pericole pentru PSD, conducerea fiind incapabila sa recunoasca acest lucru, sustine Deputatul Vasile Puscas intr-un interviu acordat ZIUA.

In opinia sa, lupta pentru putere arata o conducere de tip nomenclaturist, in care interesul anumitor persoane ocupa un loc central. Puscas respinge politica de tip bizantin si interes promovata de unii lideri social-democrati.

Cum vedeti disputa pentru putere din partid?

Leadership-ul pare ca o partida corporatista formata din anumiti conducatori care nu reusesc decat sa evidentieze conflictele dintre ei, aspiratiilor lor, subliniez ale lor, anumite optiuni pentru persoane, si nu optiunile coerente ale partidului. Nu se vorbeste despre programul partidului, o viziune sau o directie de actiune. E o politica de tip nomenclaturist, o orientare spre relatia cu grupul conducator si nu o atitudine legata de sustinatorii partidului. Cand vad ca oportunitatile sunt traduse in optiuni individuale , personale, de tip bizantin, aceasta stare nu intruneste dorinta mea de a face politica. Am intrat in politica pentru a face nu pentru a vorbi in fiecare zi despre nimic.

Se poate vorbi de o ruptura intre masa partidului si conducere?

In anumite portiuni se poate vorbi de o ruptura sau chiar de evolutii paralele, cu posibilitatea de a nu se intalni. Conducerea ar trebui sa fie atenta ca din aceasta stare pot aparea optiuni de disociere. O disociere de partid, de liderii locali, pentru ca oamenii e posibil sa fie dezamagiti de aceste asteptari prelungite. Putem pierde atat membri, cat si sustinatorii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.