Laszlo Borbely, ministrul Lucrarilor Publice, a declarat ca UDMR a inceput “sa maghiarizeze Braila”, referindu-se la cele 226 de voturi obtinute in acest judet, la euroscrutinul din 25 noiembrie.
“Am inceput sa maghiarizam Braila, sper ca v-ati dat seama. Si pe noi ne-a surprins acest rezultat. Inseamna ca oamenii sunt sinceri si apreciaza ceea ce facem noi si nu se uita neaparat la latura etnica. Eu conduc un minister destul de important si chiar ca ma inteleg bine cu toata lumea si ajut pe toata lumea”, a declarat Borbely, la Braila.

Ministrul a precizat ca se gandeste chiar la ideea infiintarii unei filiale UDMR la Braila, nu atat pentru rezultate in alegeri, ci pentru ca simpatizantii UDMR sa aiba astfel ocazia de a se cunoaste intre ei. In urma alegerilor pentru Parlamentul European din 25 noiembrie, UDMR a obtinut in judetul Braila 226 voturi, iar candidatul independent Laszlo Tokes a fost votat de 356 de braileni. Pe de alta parte, la ultimul recensamant din 2002 in Braila au fost inregistrati... 144 de maghiari. O sti Vadim ceva atunci cand vorbeste de fraudarea alegerilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.