Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea si-a declarat ieri intentia de instituire a unei strategii de disciplinare a social-democratilor in relatia cu presa.
„S-a decis ca, dupa validarea in Comitetul Executiv, iesirile in presa sa fie coordonate de la sediul central al PSD din Kiseleff si oricine care va iesi in presa in afara acestui media plan, ce se va intocmi zilnic, va vorbi in nume propriu, si nu in numele PSD“, a precizat Dragnea. De asemenea, Dragnea declara ca PSD nu va forma un nou cabinet post-motiune decat daca Geoana va fi premier. In replica, UDMR sustine mai degraba varianta anticipatelor, in cazul in care PSD nu-si va asuma o opozitie constructiva.

Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea, directorul de campanie pentru alegerile europarlamentare, a propus instituirea unei discipline de comunicare in partid, urmand ca orice luare de pozitie a social-democratilor sa fie dirijata de la centru. Daca acest „media-plan“ va fi validat de Comitetul Executiv National in 27 august, orice iesire in presa a membrilor PSD va fi coordonata si controlata in mod curent din Kiselleff. Initiativa unei noi strategii pentru media, formulata de Dragnea in vederea alegerilor europene, pentru organizarea carora PSD a propus data de 9 decembrie, vine la o zi dupa conferinta de la Bran unde s-a anuntat iminenta depunere a unei motiuni de cenzura impotriva actualului Executiv. Insa daca marti presedintele Geoana si-a exprimat disponibilitatea de a i se substitui lui Tariceanu in rolul de prim-ministru, fara a vorbi totusi despre aceasta eventualitate, ci despre o conditie sine qua non a participarii PSD la o guvernare post-motiune, Liviu Dragnea a declarat ieri ca formatiunea sa va accepta sa formeze un nou cabinet numai si numai daca Geoana se va afla in fruntea noului Executiv. „Daca motiunea de cenzura trece si daca PSD va fi invitat sa formeze guvernul, prim-ministru va fi Mircea Geoana. Este presedintele partidului si este firesc sa se intample acest lucru“, a accentuat vicepresedintele PSD. Insa pentru ca dezideratul PSD sa devina realitate ar trebui ca si presedintele Basescu sa accepte jocul social-democratilor, varianta ce este departe de a fi atat de sigura precum o prezinta vicepresedintele Dragnea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.