Vicepresedintele PLD, Raluca Turcan, a declarat, ieri, cã existã riscul fraudarii votului la referendumul din 19 mai in conditiile in care “riscul votului multiplu nu a fost nici pe departe inlãturat” si a cerut Guvernului sã suplimenteze numãrul de secþii de votare din strãinãtate.
"PLD considerã cã riscul votului multiplu nu a fost nici pe departe inlãturat. Avertizãm asupra repetãrii operaþiunii "Autobuzul", prin care se poate practica turismul electoral. De asemenea, avertizãm asupra operaþiunilor "Urna mobilã" si "Suveica", prin care se poate falsifica votul, mai ales la þarã", a declarat Turcan. In acelasi timp, vicepresedintele PLD a acuzat "disproporþia evidentã din comisiile secþiilor de votare in ceea ce priveste partidele care sunt impotriva presedintelui Traian Bãsescu si cele care il susþin pe presedinte".

In acest context, liberal democraþii au solicitã Executivului, sã sprijine accesul in secþiile de votare a cel puþin doi observatori independenþi reprezentanþi ai unor organizaþii non-guvernamentale. Pe de altã parte, Turcan a cerut Ministerului de Externe, in numele PLD, suplimentarea numãrului de secþii de votare din statele unde sunt comunitãþi importante de romani prin deschiderea unor asemenea secþii si in alte locaþii in afara consulatelor si ambasadelor Romaniei. Nu in ultimul rand, Raluca Turcan a spus cã in 19 mai "se va vedea cine are legitimitate, preºedintele sau cei 322 de parlamentari care au votat suspendarea acestuia". In context, Turcan a apreciat cã, in momentul in care presedintele va reveni la Cotroceni, Parlamentul trebuie suspendat, deoarece orice acþiune a acestuia se demonstreazã a fi imoralã. "E necesarã respectarea Constituþiei actuale, dar e si mai necesarã modificarea acesteia, pentru ca Parlamentul, dacã devine ilegitim, sã poatã fi dizolvat", a spus vicepresedintele liberal democrat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.