Se cauta pretexte de a inlatura PD de la guvernare, pentru ca PNL sa faca alianta cu PSD. Aceasta este pozitia PD, prezentata ieri de catre liderul democrat, Emil Boc.

Democratii i-au cerut premierului Calin Popescu Tariceanu sa ia o decizie in cursul acestei saptamani, pentru a nu mai prelungi situatia de criza. Liderul PD, Emil Boc, a spus ca nu exclude posibilitatea retragerii PD de la guvernare. Presedintele PD a tinut sa precizeze ca la sedinta Aliantei, care a avut loc ieri dimineata, democratii au cerut primului ministru sa adopte o pozitie ferma, "ori cu PD, ori cu PSD". Emil Boc a mai spus ca PD nu poate sa ii satisfaca dorintele premierului, care a cerut liderilor democrati sa retraga sprijinul politic ministrilor Vasile Blaga, Radu Berceanu si Monica Macovei, pentru ca acestia si-au facut treaba cum trebuie.

Boc nu a ezitat sa raspunda la atacurile liderului PNL, Calin Popescu Tariceanu, privind decesul Aliantei DA: "Daca PD e vinovat sau daca premierul intelege prin decesul Aliantei faptul ca PD a dorit continuarea in actul de guvernare pe baza Protocolului Aliantei, inseamna ca undeva este un scurt-circuit si nu se intelege exact ce inseamna Alianta PNL-PD", a spus Boc.

in final, liderul PD a transmis un mesaj cordial liberalilor. "Dorim sa continuam colaborarea pe baza proiectului Aliantei, (...) excluzand orice colaborare cu PSD", a declarat Boc.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.