Biroul Executiv Central (BEx) al PSD va vota miercuri propunerile privind statutul partidului. Prevederile in disputa nu au fost clarificate, in parte si din cauza absentei lui Iliescu.

Reforma interna din PSD se rezuma la dilema: va exista sau nu functia de presedinte executiv dorita de Adrian Nastase? Ieri, acesta a refuzat sa precizeze daca va candida, alaturi de Iliescu, pentru sefia partidului, asa cum le comunicase unor colegi ai sai la sfirsitul saptaminii trecute. Nici Mircea Geoana nu a fost ieri mai ferm. El a evitat sa spuna daca il va concura pe Iliescu la sefia PSD, invocind necesitatea consultarilor cu colegii sai. La Delegatia Permanenta a PSD de ieri au lipsit atit Ion Iliescu, aflat in Italia, cit si Dan Ioan Popescu si Sorin Oprescu, discutiile privind noua formula a statutului fiind aminate, probabil si din acest motiv, pentru astazi si, mai ales, pentru ziua de miercuri, cind BEx va schita viitoarea ierarhie centrala a partidului. Doar Victor Ponta a depus un document oficial in fata lui Octav Cozminca, act ce cuprinde varianta propusa de TSD la statut: vechime de un an pentru accederea la functiile superioare. Insa nemultumirea in PSD creste in fiecare zi.

Octav Cozminca a trimis organizatiilor judetene, spre dezbatere, o unica varianta de statut care impune troika: presedinte, presedinte executiv, secretar general si 5-7 vicepresedinti. In contrareplica, marea majoritate a liderilor PSD se gindesc la o formula-capcana pentru Nastase, si anume sa ii propuna functia de prim-vicepresedinte. Diferenta dintre functia de presedinte executiv, care se doreste a fi creata pentru Adrian Nastase, si cea de prim-vicepresedinte, existenta in statutul PSD, este majora. Prim-vicepresedintele este egalul vicepresedintilor in atributii, putind, in plus, doar sa suplineasca presedintele cind acesta lipseste.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.