Ce-i aia "pana sambata"?! O fi Basescu atat de prost incat sa dea ordine, fara sa se gandeasca la faptul ca ele pot fi arhivate, intr-un fel sau altul? Sau o fi si mai prost incat pune pe altcineva, ca sa stie si mai multi despre asta. Sau nu, da un semnal public si toti magistratii se executa, fara ca niciunul sa se oblojeasca sub pulpana lui Voiculescu si sa demaste "sistemul ticalosit" din justitie ?!


Politica romaneasca este un perpetuum mobile de speta I a speculatiilor (sistem termodinamic ce se autointretine la nesfarsit prin propria energie - nedescoperit inca in lumea stiintifica). Bilantul Ministerului Public, la care a participat si Traian Basescu a fost semnalul pentru un nou concurs de scenarii si aluzii tematice, cu premii constand in procente electorale. seful statului "estimeaza ca vor fi dosare grele".

Bun. Si eu estimez ca pana la sfarsitul anului o sa-mi schimb frigiderul. Ceea ce se poate dovedi corect sau fals dar, in acelasi timp, estimarea mea, spusa vecinilor, poate fi interpretata de administrator ca o aluzie ca o sa raman din nou in urma cu plata la intretinere. O estimare ramane o estimare, la care are dreptul (e obligat?) si seful statului.

De aici scenarita: imixtiune in problemele justitiei. Mai degraba hipersensibilitate. Fie din partea actorilor politici, fie - Doamne fereste! - din partea procurorilor. Tariceanu, cel caruia i s-ar pregati scatoalca juridica, o da cu un rationament logic de ai impresia ca asculti pe cineva care asteapta personalul de Titu si vorbeste singur in gara.

Zice ca nu se simte vizat de niciun dosar al justitiei, dar se intreaba de unde stie presedintele? De unde stie ce? Adica ar putea sa stie de ceva? Ar putea sa stie ca nu exista... sau ca exista? "Domnī doctor, nu stiu ce e cu mine, sunt confuz, sau poate nu?" zice un banc. Dupa aia Tariceanu zice ca se simte "atacat ca pe vremea PSD".

Pai spuneti domnule Tariceanu public cine si cu ce va ameninta. Mai ales cu ce!, ca cine putem "estima" noi. La final vine onor pecistul Dan Voiculescu si in cel mai ordinar (radacina de la extraordinar) stil gazetaresc o da pe surse "ca are informatii" ca Tariceanu o sa fie dat pe mana comisie prezidentiale pana sambata". Eu am informatii pe surse ca Voiculescu are surse "intoxicate" la Cotroceni.