Demiterea lui Iliescu din fruntea senatorilor PSD ar echivala cu neutralizarea acestuia in partid. Imboldit de Grupul de la Cluj, Geoana evita sa iasa la lupta.

"N-are curaj, ca sa nu zic cuvintul ala care incepe tot cu «c»". Asa crede despre Mircea Geoana unul dintre colaboratorii sai apropiati, coleg cu el la Senat. Opinia nu este singulara. Mai multi lideri ai partidului, senatori cei mai multi dintre ei, considera ca presedintele PSD nu indrazneste sa se atinga de "dominatia" lui Iliescu de la Senat. Nimeni nu stie exact de ce. Marti, la sedinta conducerii PSD, liderul partidului s-a eschivat. "Nu vreau sa candidez. Nu e un post pentru presedintele partidului, care are multe alte treburi", ar fi spus Geoana, potrivit unor surse din partid. Candidatul cu cele mai mari sanse sa-l infringa pe Iliescu la alegerile de luni din sedinta grupului senatorial era tocmai Mircea Geoana, cel care l-a mai infrint pe fostul sef al statului la congresul din aprilie 2005, in lupta pentru sefia partidului. Omul, insa, nu mai vrea.

Rezervele prefera tusa

Variante de rezerva la seful rezervat ar mai fi: Cristian Diaconescu, Ilie Sirbu, Vasile Dincu. Nici unul dintre acestia nu vrea sa-l aiba contracandidat pe Iliescu. "Nu am timp si de asta", spune Diaconescu. "Eu am postul de secretar al grupului. Imi ajunge", declara Ilie Sirbu. "Nu!", zice si Dincu, care se amuza pe seama unei povesti de anul trecut cind a anuntat in gluma ca vrea sa candideze pentru sefia grupului de la Senat. "I-am speriat rau", sustine Dincu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.